Participatienetwerk Nederlandse veiligheidsdienst – Meldkamer breidt uit met Deltasafe groep uit Amsterdam.

Nederlandse Veiligheidsdienst – Meldkamer (NL-VD Meldkamer) is een landelijk participatienetwerk van gespecialiseerde beveiligingsbedrijven. Vanuit een zwaar beveiligde vestiging in Goes worden zorginstellingen, luchthavens, industriële terreinen, vitale infra-objecten en privé eigendommen 24/7 bewaakt. Het hart van de NL-VD Meldkamer is het Security Operations Center. Hier komen alarm- en noodmeldingen binnen en worden mobiele surveillanten, hulpdiensten en technische ondersteuning aangestuurd.

Het netwerk bestaat uit een grote groep, zorgvuldig geselecteerde en gecertificeerde partners. Dit zijn bewakingsdiensten, installateurs, recherchebedrijven, cybersecurityspecialisten, bouwbedrijven, zorgverleners. leveranciers van camerasystemen, hekwerken en brandbeveiligingssystemen. De NL-VD Meldkamer werkt nauw samen met regionale politiemeldkamers en kan realtime camerabeelden doorzetten naar de politie en andere hulpdiensten.

Meldkamerdiensten versterkt marktpositie

DeltaSafe Groep is het beveiligingsbedrijf uit Amsterdam. Met klanten als Stichting Waternet, DPG media, GGD, Shell, Hema, Nomobo, Winclove en de Febo is het bedrijf een sterke speler binnen de beveiligingsbranche. Peter Wolfs, algemeen directeur van de DeltaSafe groep: “Beveiliging is geen kwestie van een slot of een camera plaatsen. Als je veilig wilt werken, zorgen en wonen kan dat alleen met een sluitend pakket aan veiligheids- en beveiligingsmaatregelen. Vanuit die gedachte kwam de NL-VD Meldkamer in ons vizier en zijn we in gesprek gegaan. Wij waren op zoek naar een dienstenpakket voor een eigen meldkamer, met een eigen alarmnummer en waarbij de centralist de meldingen aanneemt met ons eigen bedrijfsnaam en protocollen. Door te participeren in de NL-VD Meldkamer in Goes kunnen we dit nu aanbieden bij onze klanten. We zijn ook niet meer alleen telefonisch bereikbaar. Vanuit het dienstenpakket van de Meldkamer hebben we ook een alarm app. Via de app kan men een melding sturen van bijvoorbeeld een verdachte situatie, inclusief een foto of video.”

Participatieconcept

Arie Donders, directeur van de Meldkamer: “We zijn mooie stappen aan het maken. Ons partnernetwerk en klantportfolio wordt meer en meer divers. Zo hebben we onlangs de provincie Zeeland aangesloten op onze Meldkamer. Voor alle vitale infrastructuurobjecten in Zeeland gaan we de meldkamerdiensten overnemen. We zijn erg trots op deze ontwikkeling. Ook met de deelname van een partij als DeltaSafe Systemen aan het participatieconcept zie je de groei. Een participant wordt medeeigenaar en deelt mee in de winst. Participatieleden voeren gezamenlijk beleid binnen een vast overlegstructuur, in collegialiteit en een sterk samenwerkingsverband.”

Nieuwe kansen

Peter Wolfs: “Omdat we deelnemen aan een landelijk dekkend netwerk creëren we nieuwe kansen, inkoopvoordeel en kennisdeling. Uiteraard zien we voor de toekomst ook commerciële mogelijkheden. Samen met sterke en betrouwbare partners werken aan totaaloplossingen voor veiligheid en beveiliging en komen we in contact met een nieuw netwerk aan klanten.”

Arie Donders: “De kwaliteitseisen voor participatie zijn streng. Er kan gekozen worden om deel te nemen onder een eigen label of als onderdeel van de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep. Alle deelnemende partijen kunnen vertrouwen op sterke en betrouwbare partners. Dat is onmisbaar binnen onze branche en nog meer voor onze klanten. Ze moeten er te allen tijde van op aankunnen dat bij een alarm- of noodsituatie er actie wordt ondernomen en hun objecten 24 uur per dag en 7 dagen per week worden bewaakt.”

Meer weten?

Neem contact op
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.