Ontruimingsoefening

Ontruimingsoefening: Oefen voorbereidheid

Een ontruimingsoefening bereid je voor op het echte werk
Vervelend om te oefenen, levensreddend in noodsituaties

De sirenes maken lawaai en collega’s in gele BHV-vesten komen zo snel als mogelijk de afdeling op om die te ontruimen. Je moet dan stoppen met wat je bezig was en gedwee de instructies van de BHV’ers opvolgen. Heel irritant, want als iedereen buiten staat en is uitgelegd waarom ontruimingsoefeningen noodzakelijk zijn, kun je pas weer naar binnen en verder met je werk. Toch is het belangrijk om regelmatig te oefenen hoe je het pand snel en veilig verlaat voor als er echt iets gebeurt.

De voordelen van ontruimingsoefeningen

01.

Samen maken we een ontruimingsplan voor je bedrijf

02.

Ontruimingsplan voldoet aan de norm NEN 8112

03.

Getrainde BHV’ers weten wat ze moeten doen

04.

Ontruimingsoefeningen bij jouw bedrijf of instelling

Snel en veilig ontruimen door planning

Iedere organisatie is verplicht om tenminste één keer per jaar een ontruimingsoefening te houden. Om te beginnen is er een degelijk en duidelijk ontruimingsplan nodig waarin staat hoe de ontruiming snel en veilig wordt uitgevoerd. Wat is de taak van de BHV’ers, wat zijn de vluchtroutes en moeten er verbeteringen worden aangebracht?  Onze veiligheidsadviseurs brengen de situatie bij jouw bedrijf in kaart en schrijven een ontruimingsplan op maat. Hierin staat precies wat er in geval van nood moet gebeuren om de mensen veilig uit het gebouw te krijgen.

Oefening baart de kunst van het ontruimen

Met ontruimingsoefeningen train je medewerkers hoe ze het pand snel en ordelijk verlaten. Door te oefenen komen ook eventuele verbeterpunten aan het licht. Werkt de noodverlichting naar behoren, zijn de nooduitgangen goed bereikbaar, zijn de aanwijzingen van de BHV’ers duidelijk? Onze veiligheidsinstructeurs hebben ruime ervaring met het opstellen en controleren van ontruimingsplannen. Wij komen graag langs om jouw specifieke situatie in kaart te brengen.

Dit heb ik nodig

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.