EHBO-opleiding

EHBO-Opleiding: Levensreddende Vaardigheden

Na onze EHBO-opleiding verleen jij eerste hulp bij ongelukken
Weten wat je moet redt levens

Als iemand onwel wordt of een ongeluk krijgt zie je meteen wie een EHBO-training heeft gevolgd. Terwijl anderen niet weten wat ze moeten doen en vaak zelfs in paniek raken treedt de EHBO’er kordaat op. Een EHBO’er weet hoe je wonden verbindt en hoe je iemand reanimeert. Hoe meer medewerkers eerste hulp bij ongelukken kunnen bieden hoe veiliger je medewerkers zijn binnen je organisatie.

Lesstof tijdens onze EHBO-opleiding

01.

Het menselijk lichaam

02.

Stoornissen van het bewustzijn

03.

Stoornissen van de ademhaling en/of bloedsomloop

04.

Reanimeren met AED

05.

Besmetting/infectie/ontsteking

06.

Brandwonden en shock

07.

Vergiftigingen

08.

Thermische letsels

09.

Kneuzingen/verstuikingen/botbreuken

10.

Verbandleer en kleine ongevallen

De eerste minuten zijn van levensbelang

Bij een hartstilstand is snel handelen het verschil tussen leven en dood. Grofweg heb je 4 minuten de tijd om met reanimatie de circulatie over te nemen voordat blijvende schade ontstaat. Tijdens een stoomcursus van drie uur leer je hoe je iemand met een circulatiestoornis adequaat helpt. De cursus is NRR-gecertificeerd en wordt aangemeld bij de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad).

Beginnen bij de EHBO-basistraining

Onze EHBO-basistraining duurt ongeveer 30 uur en wordt afwisselend gegeven door een kaderinstructeur en een arts. Tijdens de training zorgen acteurs die slachtoffers spelen (lotusslachtoffers) voor realistische crisissituaties. Na de training ben je volwaardig hulpverlener op het gebied van ongevallen die in de dagelijkse praktijk kunnen vóórkomen.

Vaardigheden opfrissen met EHBO-herhalingstraining

Het is belangrijk om regelmatig je EHBO-vaardigheden op te frissen met een herhalingstraining. Zo weet je altijd wat je moet als het erop aankomt. Gedurende twee dagen komen alle onderwerpen van de EHBO-basistraining weer aan bod, aangevuld met nieuwe inzichten en verbeterde technieken. Ook het gebruik van de AED maakt hier deel van uit.

Up-to-date AED-herhalingstraining

De techniek van AED’s verbetert nog steeds. Je gaat vier uur met de nieuwste AED aan de slag onder begeleiding van een gecertificeerd veiligheidsinstructeur. Nadat de AED-herhalingstraining met goed gevolg wordt afgesloten krijg je een officieel certificaat dat één jaar geldig is.

Lesmateriaal van Het Oranje Kruis

Het Oranje Kruis werd in 1909 op initiatief van Prins Hendrik opgericht. Deze Koninklijke organisatie heeft sindsdien tot doel het verspreiden van kennis en kunde van eerste hulp bij ongevallen (EHBO). Het lesmateriaal en de certificaten van Het Oranje Kruis zijn gecertificeerd en erkend. DeltaSafe is een officieel opleidingsinstituut van Het Oranje Kruis en maakt gebruik van hun lesmaterialen.

Eerst EHBO-basistraining, daarna AED- of EHBO-herhalingstraining

Er is geen vooropleiding nodig om de EHBO-basistraining te volgen. Om aan de EHBO-herhalingstraining of aanvullende AED-training deel te nemen is wel een EHBO-basisdiploma vereist. Om je aan te melden voor de aanvullende AED-training moet je één van de volgende certificaten laten zien.

  • EHBO-diploma
  • BHV-diploma
  • BHV-herhalingscertificaat
  • Certificaat levensreddende handelingen

Bij ons of bij jullie

Alle trainingen worden gegeven bij de DeltaSafe Groep in Amsterdam, maar de training kan ook bij jullie bedrijf of instelling plaatsvinden.

Dit heb ik nodig

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.