Brandmelding

Een brandmeldinstallatie doet meer dan brand melden

Wij helpen medewerkers en bezoekers uit de brand

Bij brand is de hoogste prioriteit dat iedereen in het pand snel gewaarschuwd wordt en veilig het pand verlaat. Daarna wil je de schade zoveel mogelijk beperken. Het is dus belangrijk dat een brandinstallatie een beginnende brand meldt en direct de ontruimingsalarminstallatie, liften, blusinstallatie en hulpdiensten aanstuurt. Om ervoor te zorgen dat de brandmeldinstallatie zijn werk doet als het erop aankomt werken wij voor de aanleg en het onderhoud volgens de richtlijnen van een erkend keurmerk.

De voordelen van onze brandmeldsystemen

01.

Volautomatische brandmeldinstallatie

02.

Gekoppeld aan ontruiming, liften en blusinstallatie

03.

Aanleg en onderhoud met erkend keurmerk

04.

Voldoet aan regelgeving Bouwbesluit

Goedgekeurd voor gemeente, brandweer en verzekeraars

In het Bouwbesluit staat wanneer een brandmeldinstallatie verplicht is. Maar als gebouweigenaar of -gebruiker neem jij natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Gelukkig hoef je niet zelf het Bouwbesluit van A tot Z door te lezen om te weten wat voor jou de beste oplossing is. Daar heb je de specialisten van DeltaSafe Brand voor. Die werken met certificatieschema’s voor brandmeldinstallaties en kennen de regel- en wetgeving betreffende installatie en onderhoud van brandmeldsystemen. Als alles naar behoren werkt krijg je een erkend certificaat dat je eventueel aan de gemeente, de brandweer of je verzekeraar kunt overleggen.

Efficiënte ontruiming bij alarmmelding

Als een gebouw (volgens het Bouwbesluit 2012) verplicht is om een brandmeldinstallatie te hebben, dan moet er ook een ontruimingsalarminstallatie aanwezig zijn. Een ontruimingsalarminstallatie waarschuwt zichtbaar en hoorbaar iedereen in het pand om snel te ontruimen. Het is ook het teken voor BHV’ers om de ontruiming in goede banen te leiden en mensen hulp te bieden. In de meeste gevallen is de installatie aangesloten op onze meldkamer zodat brandweer, politie en ambulance snel ingeschakeld worden.

Ben jij voorbereid op brand?

Als ondernemer moet je elke dag aan veel dingen denken, maar de voorbereiding op een brand kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Onze specialisten komen graag vrijblijvend bij je langs voor advies op maat. Zo voldoe je altijd aan het Bouwbesluit en zorg je dat er veilig gewerkt kan worden in je pand.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.